Silke er encyklopædi af viden] Sådan vasker du silke silke Sådan opretholdes silke silke

- Aug 19, 2018-

[Silke er encyklopædi af viden] Sådan vasker du silke silke Sådan opretholdes silke silke
At føre
Med den løbende forbedring af levestandarden bliver folks krav til sengetøj højere og højere. Og 97% af silketæppet er rent naturligt animalsk protein, som er meget tæt på den menneskelige hud, så den menneskelige hud vil have en slags intim følelse, og silken er meget lys, og der er intet pres på kroppen, som hjælper med at sove. . Så hvordan man køber silke, hvordan man renser det, lad os tage et kig på det med Xiaobian!
Indholdsfortegnelse
Silke introduceres
Fordele og ulemper ved silke quilt
Klassificering af silke dyner
Hvordan er silke identificeret?
Silke quilt selektion færdigheder
Rengøring og vedligeholdelse af silke dyner
Hvilken silke bruges?
1 silke introduceres
Silke er en naturlig fiber, der kombinerer lyshed, blødhed og finhed i naturen. Det er kendt som "anden hud i menneskekroppen" og kaldes "Fiber Queen" af industrien. Dens vigtigste komponent er ren naturlig animalsk proteinfibre, dens struktur er tættest på menneskets hud, 87% er nøjagtig den samme, indeholder en række essentielle aminosyrer, vind, affugtning, berolige, nære og balancere menneskelig hud. effekt. Silken er glat, åndbar, blød, hygroskopisk, ikke kløende og anti-statisk. Det gør det til et overlegen materiale til at lave tætte tøj, mens silken med silke som den indre kvalitet er tættere på kroppen, varm, fluffy og blød, åndbar sundhedspleje, dyb søvn. Venter på de unikke kvaliteter og fordele. I oldtiden brugt embedsmænds prinser og kejsersprinserne og landets slægtninge silke dyner.
2 Fordele og ulemper ved silke quilt
For det første, quiltets længste liv
Silke kan dækkes i næsten 15 til 20 år. Når tiden for det sædvanlige dynebetræk er lang, vil det blive mugget, og der vil være indtrængen af bladlus og bakterier. Desiccant skal også placeres, når der samles almindelige dyner. Silke er aldrig nødvendig. Fordi silke er dækket af et lag sericin på ydersiden af silkeprotein, har den naturlig immunitet mod plantlus og forskellige mikroorganismer. hvorfor? Silkeormskoconen selv udvikler sig, og det tager mere end en uge at forarbejde silkeorm i silkeorm. I løbet af denne periode er silkeormskokoner let udhulet af omverdenen, mens mikroorganismer, bakterier og små insekter naturligt undgår dem under sericins virkning, men mennesker vil ikke have hvad der er forkert. Under udviklingen af silkeorm er den dannede sericin det bedste materiale til at beskytte silkeormskokonerne selv, og selv nogle hudkim vil hurtigt blive fjernet af denne sericin. Silken er dækket, den vil være meget behagelig, åndbar, varm, miljøvenlig, og den vil blive brugt i lang tid.
For det andet, den mest afgifte quilt
Den vigtigste rute for menneskelig afgiftning er vandladning, afføring og sved. Hver nat når jeg går i seng, har huden ikke hvile. Fugt og varme, som det udsender, indeholder toksiner fra kroppen. Silkeproteinet uden for silken indeholder et stof kaldet "hydrofil sidekæde aminosyre", som kan absorbere fugtigheden i luften og fjerne den for at holde dynen tør og give dig et rent og sundt søvnmiljø.
For det tredje, den reneste dyne
I dag er blomstervandet, vandfuglen og den syv hullede quilt på markedet alle kemiske fiberdukker. I efterår og vinter sæsoner er vejret tørt, kemiske fibre er udsat for statisk elektricitet, og din dander og støv absorberes. Over tid bruger du og din familie en nat efter aftenen i en sådan dyne, og sundhed er ikke garanteret. Silke er en proteinfiber, og friktion genererer ikke statisk elektricitet. Derfor er silke det reneste dyne.
3 Klassificering af silke dyner
Silke er opdelt efter indholdet af fyldstofet, generelt 100%, 70%, 30% osv. Blandingen af blandingen er mulberry silke, tussah silke, korte fiber silke, kemiske fibre, kapok, bomuld osv. Fordi der er for mange arter. Det er ikke let at skelne, så det vil ikke blive beskrevet i detaljer. Her vil jeg kun introducere de typer silke dyner fyldt med 100% silke: der er tre slags muldbær silke quilts, tussah silke quilts og korte fiber silke quilts.
1. Silketæppe: Silken er fremstillet af silkeorm i syd, silken er tynd og lang, den hvide er lidt gul, hånden føles glat og glat, og der er en svag lugt af animalsk fiber. Dynen lavet af denne silke er særlig blød og tæt på kroppen. Mulberry silke har imidlertid en ulempe. Efter en lang brugstid er silken let strammet, hvilket resulterer i et tyndt dyne og en reduceret opvarmningseffekt. Det kan dog holdes fluffy ved hyppig tørring og aftapning.
2, tussah silke quilt: silke er produceret af vilde silkeorm i nord, lidt tykkere end morbær silke, dens oprindelige farve er grå-sort, ofte med kemiske agenser til fading for at blive accepteret af forbrugerne. Tussah silke indeholder mere sericin, så det har en tykkere fornemmelse og en mørkere glans. Samtidig er tussah silken også stærk i stivhed, og den er ikke meget tæt på kroppen, når den bruges. Tussah silke er dog bedre end morbær silke, og tussah silken er mere elastisk, hvilket ikke er let at blive tyndt og mere holdbart.
3. Kortfiber silke quilt: Det er en silke fiber af 2 ~ 4 cm lang fremstillet ved at forarbejde de gamle silkeprodukter. Fibrene er meget korte og derfor let desintegreres og er generelt kemisk bleget. Fordi råmaterialerne til fremstilling af korte fibre er ret rodet, er de specifikke kvaliteter ikke det samme.
4 Hvordan er silke identificeret?
For det første er logoet ikke kvalificeret
I henhold til standardkravene skal produktidentifikationen af silketæppet være korrekt mærket: Fabrikantens navn og adresse, produktnavn, produkttype og specifikation, sammensætning og indhold af de anvendte råvarer, vaske- og vedligeholdelsesmetoden , produktstandardnummeret og produktkvalitetsniveauet. , produktkvalitet inspektion certifikat.
Identifikationen af ukvalificerede silke dyner har ofte følgende to problemer:
1. Mærket er ikke markeret som krævet af standarden. De manglende emner, holdbarhedsetiketter og etiketter på produktemballagen er inkonsekvente. Indholdet af holdbarhedsetiketten er for eksempel: "50% silke, 50% viskose", og indholdet af den ydre emballage etiket er "100% silke". Forbrugere ser ofte kun logoet på den ydre emballage, så de bliver bedraget.
2. Brug det fuzzy koncept, der ikke specifikt angiver silkens type og længde. Hvis den er mærket korrekt, skal den være "50% mulberry silke (medium lang silke bomuld), 50% tussah silke (medium lang silke bomuld)" silke quilt, kun mærket: silke 100%, faktisk prisen på mulberry silke er højere end tussah silke, kan forbrugerne ikke rigtig forstå produktets kvalitet gennem mærket. For dækets fremstilling er jo længere silkenes længde jo bedre, som hele dæket trukket fra filamentet, det er ikke let at gennemgå forskydningsdeformation; hvis dækket er lavet af mellemlang eller lang silkebomuld. For fiber er fiberen tilbøjelig til forskydningsdeformation og indvinding i en masse, således at quiltningsprocessen skal anvendes i behandlingen, og den quiltede silke trækkes og presses ved nålen tråd, og mængden af luft i dækket er mindre, og bulkiness er mindre. Dårlig, varme er relativt dårlig.
For det andet er fyldstofet skummelt
De fleste forbrugere bruger iøjnefaldende, håndrørende, efterbrændende rester og lugt til at bedømme produktets kvalitet. Nogle er delvist eller delvist dækket af tussah silke, mens mulberry silke og tussah har samme brændende ydeevne. Almindelige forbrugere kan ikke skelne produktkvaliteten gennem disse metoder, selv professionelle teknikere skal bruge mikroskoper og andre metoder til præcist at bestemme. Nogle erhvervsdrivende har solgt polyester som silke og trykt "silke quilt" eller "ren silke quilt" på emballagen for at tiltrække forbrugerne til en lav pris på et eller to hundrede yuan. Disse handlende vises ofte på morgenmarkedet. På natmarkedet optrådte også ikke-standardmessige messer uden for de store almindelige messer, der solgte disse forfalskede dyner i forbindelse med håndteringen af salgsprøverne. Sådan forfalskning er let identificeret. Forbrugerne behøver kun at være forsigtige, åbne en lille smule silkeuld og brænde den med ild. Det kan konstateres, at polyesteren brænder med sort røg, og resten er hård og ikke brudt. Viskosefiber og tussah silke (mulberry silke) kombineres imidlertid også med disse egenskaber, så sådanne blandede produkter er også lette for forbrugerne at blive narret.
5 Silke quilt selektion færdigheder
Først skal du se på silkeudseendet af høj kvalitet med en perleagtig farve, en smule gullig mælkehvid. Silkens overflade har en blød glans, ingen fortynding, ingen pletter, lang silkeagtig diffust lysbrydning; renlighed med få urenheder, ordentlig og ryddelig silke; og silke af dårlig kvalitet tilsættes ofte med hydrogenperoxid. Blegemiddelet er blevet behandlet, og dets udseende er blegt, ikke skinnende og fugtigt, med mere urenheder og forvirring.
For det andet, rør
Silk touch af høj kvalitet er glat, glat og elastisk og har ingen hårde klumper; silken er silkeagtig og blød, og det er nemt at holde fast i den rigtige ting; den ikke klæbende hånd er falsk. Inferior silke har et groft tryk, ingen fleksibilitet, ingen fugtgivende følelse og har et relativt stort antal stolons, muslinger, østers og kvaler. Den anden er at gnide den eksponerede lynlåssåbning i ca. et minut, og lad den så absorbere papirstopets små papirstørrelse, afstanden er ca. 0,3 mm til 1 mm. Hvis du kan hente papirskrotene, betyder det kemisk fiber eller blanding Et stort antal kemiske filamenter, ren silke producerer ikke statisk elektricitet.
For det tredje sniffing
Naturlig, silke uden kemikalier, har en naturlig lugt af silkeorms, og dårlige silke tilsætter silikoneolie og blødgøringsmiddel for at øge glatheden. Silke med olieagtig eller mildewy lugt er ringere. Olie eller mild silke er ringere.
Fjerde, brændende
Brændepunktets brændpunkt er meget lavt, og det slukker meget hurtigt efter brænding. Silken er derfor ikke brændbar, når den brændes, og stopper når den adskilles fra flammen. Røgene fra brændingen er hvid, ledsaget af brændende lugt af protein fra de brændende fjer. Den brændte aske er skør og sprød, og hånden er klæbet i pulver; den kemiske fiber brænder med sort røg og irriterende lugt, grå. Enden er sort og hånden er knækket, og der er en klar forskel mellem de to.
Fem, træk
Silke trækkes i hånden med silke af høj kvalitet, det er ikke let at trække åbent, og den underordnede silke bliver trukket med hånden, og nogle vil blive bundtet. Jo bedre silke strækker jo bedre kvalitet. Undersøgelser har vist, at den overlegne trækstyrke af mulberry silke skal være stærkere end den med samme diameter. Den silke af høj kvalitet har fremragende genoprettelseselasticitet; medens den ringere silke har dårlig fiberstyrke og elastiske egenskaber som genvindingselasticitet.
6 Rengøring og vedligeholdelse af silke dyner
Hvordan vaskes silken?
Silkebeklædets indre rør må ikke vaskes og tørres. Hvis det indre rørstof ved et uheld sættes fast med pletter, kan det børstes med lidt vand og langsomt stryges med en jern med lavtemperaturtæthed, men man skal være opmærksom på, at den opvarmede del ikke skal komme i kontakt med varmekilden i lang tid. Konventionel rengøring af silke dyner kan kun vaske det ydre dynebetræk. Om nødvendigt kan det indre dyne fjernes ved omhyggeligt at skære trådens overflade negle til vask. Denne operation bør dog ikke udføres travlt og bør udføres af faglært personale eller af fabrikspersonalet for at undgå skade.
Silke er rengjort:
1. Silken er dækket af 3 lag, silke, indre ærme og dynebetræk. Silken + indre ærme er den såkaldte kerne, som ikke kan vaskes (undtagen den vaskbare silkeforkølelse). Dynedækslet kan fjernes og vaskes. Derfor er der et dynebetræk, der generelt ikke er snavset inde.
2. Silke er ikke let at generere statisk elektricitet, så det vil ikke absorbere støv og snavs som kemisk fiber og uld. Det har været meget rent selv efter at have brugt det i flere år. Så bekymre dig ikke.
3. Hvis kernen ved et uheld er forurenet med pletter, skal du bruge et neutralt rengøringsmiddel til delvis at tørre på et køligt sted for at tørre. Hvis du ikke selv kan klare det, kan du gå til renseriet til lokal behandling.
En god seng af silke, hvis den anvendes korrekt, kan bruges i op til 10 år.
Vedligeholdelse af silke under brug:
1. Tænd dynen af moderat størrelse, når du bruger. Kør ikke eller hop på silketøjsdækslet for at undgå deformation af silketøjsdækket, især for at forhindre barnet i at blive sengevædning på silketræk.
2, silke skal være aircondition, men husk at udsætte
7 Hvilket silke mærke er godt?
Xiaobian anbefalede Qin Yue hjem tekstil silke quilt, autentisk. Interesserede kontakter!