En pude kan indeholde 1 million svampe

- Oct 08, 2019-

Svampe i puden kan invadere menneskers lunger og bihuler. Hvis der er en infektiøs sygdom i luftvejene, fordøjelseskanalen eller hovedhuden, vil bakterier og vira også blive inficeret i pudekernen. Når andre mennesker bruger denne virale pude, bliver de inficeret og forårsager luftvejssygdomme som hoste.

Det er dog let at ignorere pudernes "hygiejne". Som sengetøj er folk normalt kun opmærksomme på rengøring og tørring af strøelse, pudebindhåndklæder og puder, men de er sjældent opmærksomme på pudernes renhed og hygiejne. Som vi alle ved, når vi går i seng hver nat, affyrer de beskidte gasser, og sveden og snavs, der udskilles i hovedbunden, får puderne til at blive "snavs".

silk-filled-pillow

Britiske forskere har foretaget en detaljeret undersøgelse af puder. De valgte 10 pudeprøver og brugte dem i 18 måneder til 20 år. De fandt, at puderne indeholdt tusinder af svampesporer pr. Gram, det vil sige mere end 1 million svampe pr. Pude. Disse svampesporer overlever normalt på menneskelig skæl og snavs.

Forskere har bekræftet, at svampen invaderer menneskers lunger og bihuler og forværrer astma og bihulebetændelse. Især skal det bemærkes, at hvis der er infektionssygdomme i luftvejene, fordøjelseskanalen eller hovedhuden, vil bakterier og vira også blive inficeret i pudekernen, hvilket fører til krydsinfektion mellem mand og kone eller børn. Derfor foreslår medicinske eksperter, at puder ofte skal luftes og desinficeres, og puderkerner bør udskiftes ofte. Putekernerne skal skiftes hvert andet år, mindst en gang om ugen.