Hvordan kan man forhindre, at silketæppe bliver tyndere.

- Feb 10, 2020-

Jo tyndere silketæppet er, jo mere bygger det på den forudsætning, at det ikke er ventileret og luftes under brug, hvilket svarer til at sige, at silketæppet kun har en tilstand af fugtabsorption, men der er ikke noget godt risiko for frigivelse af fugt.
Når der bruges silke, absorberer det fugt fra menneskelig krop og luft. Efter fugtabsorption komprimeres luftlaget på dynen (luftlaget er i form af lag af silketegning), og luften i silkeporerne er ikke længere tør luft. Hvis vi ikke ventilerer, tørrer og affugter, og med ophobningen af ​​tid, vil der være mere og mere vanddamp i porerne, og til sidst vil vanddampen fylde hele porerne. Gradvist komprimeret luftlag og silkefiber fuld af vanddamp gør silke tyndere og tyndere.
Hvad er problemet?
Først bliver dynen tyndere og tyndere, og den holder sig ikke varm, når den bruges. Dynets varmeisolering bestemmes af påfyldningsmaterialets termiske ledningsevne. Jo lavere termisk ledningsevne er, jo højere er varmeledningsevnen, og jo varmere er dynen. Luftens varmeledningsevne er relativt lav, og vi kan føle det selv. Om sommeren er det varmt, fordi luften er virkelig varm. Med andre ord, luften er meget varm (metal kan også forestilles).
Idet man tager luftens varmeledningsevne 1 som reference, er den fælles termiske ledningsevne for forskellige fibre: ned 2,0, polypropylen 6,0, silke 7,0, polyester 7,3, uld 8,0, akryl 8,0, nylon 10,0, viskose 11,0, bomuld 17,5. Det kan ses, at varmebeholdelsen af ​​silke stadig er i forkant. På samme tid er det blot varmebeholdelsen af ​​selve silkefibre plus et luftlag (koefficient 1 oh), der dannes ved tegningsprocessen, når du laver dynen, hvilket får det endelige silkedæppe til at have en god varmekonserveringsevne.
Derfor komprimerer det indre luftlag luftlaget, der er brugt i lang tid, men ikke tørret, hvilket betyder, at luftlagets varmekonserveringsgrad er svækket; silkeets lufthul er fuld af vanddamp, hvilket betyder, at selve silkefiberens varmekonserveringsgrad nedsættes. På dette tidspunkt bliver silketæppet tyndere og tyndere og mister til sidst to vigtigste varmekilder.
For det andet, hvis luftlaget er helt komprimeret og tyndet ud over grænsen uden at tørre, vil vanddampen i silkeporerne smelte sammen med det silke lim, der ikke er helt fjernet fra silken, silke limen smelter, og silken begynder at hærde. Når det er hærdet, er det svært at genvinde den fluffy grad ved at lufte og luftes. I stedet skal producenten af ​​silketæppe renoveres for at hjælpe med at genkable og bruge det modvilligt.