Hvorfor har silkeormcokoons forskellige farver?

- Oct 10, 2019-

Farve er det vigtigste element i visuel kunst. Sammenflettet og kombinationen af ​​forskellige farver gør verden farverig. Er det forbløffende, at silkeorme spiser morbærblade og spytter farverige kokoner ud? Faktisk er farven på silkeormkokoner hvid, gul, grøn og rød. Hvad der er mere forbløffende er, at vi ved at krydse forskellige varianter af farvede silkeormkokoner kan få mere farverige silkeormkokoner, såsom lys hvid, kødgul eller endda lys bambusfarve. Ser man på essensen gennem overfladen, uanset hvordan farven på silkeormkokon ændrer sig, er grunden til ændringen af ​​farven på silkeormkokon faktisk variationen og indholdet af pigmenter på silkeoverfladen. F.eks. Skyldes gule silkeormkokoner carotenoider i sericin, mens grønne silkeormkokoner skyldes flavonoider i sericin. Disse pigmenter kan ikke syntetiseres direkte i kroppen af ​​silkeorm, men syntetiseres ved at modificere de forstadier, der absorberes direkte fra mad eller fra mad. Det er ikke vanskeligt at forklare, at forskellige farvede kokoner kan fås ved at fodre det farvede silkeormfoder.

silk quilt

Hvis silkeormspinding og kokonering kun er til dekorative formål, behøver vi ikke at gøre det så kompliceret for at studere silkeorm. Silkeormkokoner er lavet af silkeslynge og vævet derefter til silke. Vi må spørge: Er det muligt at bruge farvede kokoner til tekstilformål for at få farvet silke direkte? Svaret er: Nej. Vi nævnte tidligere, at pigmenter kun findes i sericin på overfladen af ​​silke. Cocoons affugtes under silkeoprulning, så pigmenterne fjernes med sericin i overensstemmelse hermed. Selv hvis sericinet ikke fjernes fuldstændigt, vil det lave indhold af pigmenter i det indre sericin bevirke, at farven på silke er meget svag, og på grund af ustabiliteten af ​​carotenoider eller flavonoider vil den falme over tid. Så spurgte nogen, om det var muligt at beholde farven på det farvede silke uden at dæmme op. Fordi sericin er klæbrigt, er det vanskeligt at rulle silke uden at dæmme op.

For at gøre pigmenterne mere stabile i silke prøver nogle mennesker at smelte sammen de farveproducerende proteiner til silkeproteiner, så de ikke falmer under silkeoprulning, ikke? Når farvegenet rekombineres i silkeormlegemet ved hjælp af teknologien fra transgen silkeorm, kan den affarvede og ikke-falmende silke opnås. Imidlertid påvirker fusionen af ​​det eksogene protein i silkeproteinet den normale dannelse af silkefibre, hvilket resulterer i en alvorlig nedgang i kvaliteten af ​​silke. Derfor er det ikke muligt at smelte farveproteiner til silkeproteiner.

Da nogle af disse pigmenter kan bruges som medicin eller industrielle pigmenter, når de eksisterende farvekokoner affugles, hvorfor recirkulerer vi ikke disse pigmenter? Disse biprodukter kan øge en vis yderligere fortjeneste i silkehjulindustrien.

Er der nogen bedre måde at forbedre brugen af ​​farvede silkeormkokoner? Silke er en slags proteinfiber opnået ved genekspression. Nu bliver den genetiske manipulation af silkeorm mere og mere moden. Måske i fremtiden kan vi smelte sammen korte peptider, der kan binde pigmenter til silkeprotein. Dette korte peptid er kort nok til at forhindre, at silkeprotein danner fibre normalt. På grund af dets stærke affinitet med pigmenter adsorberes pigmenterne på overfladen af ​​silkefibroin, så at selv affarvning ikke vil påvirke farven på silke. Hvorvidt denne teknologi vil lykkes, gjenstår at se.