Hvorfor lugter det nyligt købte silketæppe sig?

- Feb 27, 2020-

En masse venner, der ikke kender silke quilt, er i tvivl efter at have købt silke quilt: "hvorfor lugter det surt?" "Er denne smag skadelig for mennesker?" "Hvordan kan jeg slippe af med denne lugt?"

01. Smagskilde
Først og fremmest tillykke. I det mindste har du købt en rigtig silkedæppe (men ikke nødvendigvis en silkedæppe, der opfylder den nationale standard)
Silken, der lige er ekstraheret fra kokonen, er let sur. Inden silken er lavet til silkesvamp, kræves affugtning og syrejustering, men syresmag har en vis grænseværdi.
PH-værdien af silke er mellem 4 og 8 i henhold til den nationale standard. Hvis syren er stærk og skarp, er det sandsynligt, at affugningsprocessen ikke opfylder standarden.
Nedtæmpningsprocessen får "sericin" af silke til at falde ud, og der vil blive anvendt sure stoffer, der kan gøre silke blødere.
Duften af silke er ikke kun sur, men også lugten af aminosyrer såvel som den blandede lugt, der produceres i processen med forarbejdning, opbevaring og transport. Der må selvfølgelig ikke være nogen særlig lugt. Ellers kan det være, at fyldstoffet ikke opfylder standarden.
02. Er smagen normal
Svaret er naturligvis normalt.
Tværtimod er silketæppet uden smag unormalt!
Blandt de fire "kig, lugt og spørg" bevægelser, vi delte før, er der "lugt" bevægelse! Den ægte silketæppe skal have lidt syre og silke lugt, som er ufarlig for menneskekroppen, så gravid mor og baby kan bruge det sikkert.
03. Sådan fjernes
Duften af den nyligt købte silke fordampes og fortyndes naturligt, når den anbringes på et ventileret sted i to eller tre dage. Hvis du klapper det, vil luften i quiltkernen undslippe, og effekten bliver bedre.
04. Resume
1. Silketæppe af høj kvalitet har let silkelygt (såkaldt sur smag), som er normal og ufarlig for menneskekroppen.
2. Helt usmageligt silketæppe vil sandsynligvis være et falskt silketæppe.
3. Produktet med stærk syre eller ejendommelig lugt er ikke op til standard.